Beställning

För närvarande är priset på mina gitarrer är 45 000kr. Jag bygger mina gitarrer efter olika ribbkonstruktioner beroende på vad är det är för klang jag är ute efter. Det ena är den traditionella solfjäder ribbsystemet, en annan är Lattice som är en rutmönstrad konstruktion och jag bygger även efter min egen design av ribbkonstruktioner.

När det gäller instrumentmaterial kan jag erbjuda ett brett urval av olika typer av exklusiva träslag. Till lockmaterial kan du välja mellan alpgran eller kanadensisk ceder. För botten och sidorna kan jag erbjuda olika sorters rosenträ som Indian, Madagascar Rosewood eller Cocobolo samt flammlönn eller fågelögonlönn. Du som vill beställa en gitarr med europeisk träslag kan jag erbjuda valnöt, körsbär, päron och ask.

Beställning

Det enklaste sättet att göra din beställning är via telefon, e-post eller personligen. När alla detaljer har valts ut skickar jag en bekräftelse på din beställning. Observera att jag begär en icke-återbetalningsbar deposition på 5000 kronor för att säkra din beställning och placera dig på min väntelista. Detta belopp täcker kostnaden för instrumentets basmaterial.

Jag kommer att skicka fotografier under processen när jag bygger ditt instrument. Alla mina gitarrer rustas med högkvalitativa stämskruvar som Perona, Gotoh eller Schaller som standard. Alla mina gitarrer kommer med Hardcase.

När instrumentet är färdigbyggt debiteras du för den återstående kostnaden. Fraktkostnaden ingår inte i priset på gitarren. Självklart kan instrumentet hämtas i min verkstad.

Väntetid

Det krävs ungefär 3-4 månader för att bygga en gitarr. Eftersom all dekoration gör jag för hand kan jag skapa ca. 5 instrument på ett år. Vänligen fråga efter den aktuella väntetiden.