Välkommen

101FE38C-616E-4E69-8EC4-697080F319F6

Vasatti gitarrer tillverkas i en liten verkstad i Gällö i Jämtland av mig Attila Vas. Med min verksamhet strävar jag efter att skapa gitarrer med hög kvalitet. Gitarrerna tillverkas i en små skala, bara ett fåtal per år. Jag bygger först och främst klassiska koncert-gitarrer med egen designade ribbkonstruktion med 7 eller 8 ribbor, liksom modern Lattice med rutmönstrad ribbsystem.

Jag bygger mina gitarrer med kärlek och passion. Varje instrument jag bygger har sin egen karaktär, sin egen personlighet, sin egen klang. Till mina handbyggda instrument väljer jag ut materialet med största noggrannhet. Jag vill att de instrument som lämnar mina händer ska vara absolut perfekta, men att vara ”perfekt” är ett brett begrepp. Perfekt i min värld är gitarrens spelbarhet, dynamik, sustain, ett utomordentligt hantverk och till sist en tonstark gitarr med jämna, lika starka toner.

Det är en underbar känsla som infinner sig när jag äntligen, efter många dagars arbete med träbitarna och träskivorna, håller ett levande instrument i handen. Sådana erfarenheter är jätteviktiga, de ger vingar. Vingar till en oupphörlig jakt efter det perfekta ljudet.