Rólam

Üdvözlöm az oldalamon. Vas Attila vagyok. Svédországban élek és dolgozom. Már öt éve hogy hangszerkészítéssel és hangszerek restaurálásával foglalkozom. Szakmám szerint müvészet-, vallás és technika tanár vagyok. Vállakozásommal arra törekszem hogy kiváló minöségü gitárokat készitsek. A gitárokat csak kis mennyiségben gyártom, évente csak néhányat. Mivelhogy az elkészítésük nagyon idöigenyes munka igy évente csak 5- 6 hangszert tudok elkészíteni. Elsösorban klasszikus gitárokat építek hagyományos valamint saját tervezésü bordakonstrukcióval 7 illetve 8 bordával valamint modern Lattice bordás rendszerrel.

A gitárjaimat nagy szenvedéjjel és szeretettel épitem. Minden hangszernek amit épitek megvan a maga karaktere, saját személyisége, saját hangszíne. A gitárjaim kézileg készülnek. Az alapanyagot a legnagyobb pontossággal valasztom ki minden hangszeremhez. Célom hogy az áltam készített hangszer egyedi és tökéletes legyen.

Csodálatos érzés mikor az ember több napokon és heteken keresztül fadarabokon dolgozva végül egy élö hangszet foghat a kezében. Az ilyen tapasztalatok hihetetlenül fontosak, szárnyakat adnak. Szárnyakat egy szüntelen keresésben a tökéletes hang után.